Миргородська гімназія імені Т.Г.Шевченка Миргородської міської ради Полтавської області
Неділя, 19.05.2024, 23:44
Вітаю Вас, Гість
Главная » Архів матеріалів
« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 58 59 »
В Україні щороку, починаючи з 2008, проводиться Всеукраїнський тиждень права з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини.
Головні завдання Тижня – показати важливість правової освіти українців, виховати в них повагу до закону та прав людини, залучити до участі в цікавих правових заходах.

Так, у гімназії в рамках Тижня права були проведені заходи, спрямовані на забезпечення прав дитини та дотримання національних і загальнолюдських моральних принципів.
Бібліотекарем гімназії Аллою Савчук створено книжкові тематичні виставки «Конституція України – гарант прав та свобод українців».
Учителем правознавства Олегом Бузановим проведено онл ... Читати далі »
Просмотров: 200 | Добавил: amiraliievanataliia | Дата: 09.12.2020

В рамках акції "16 днів проти насильства" у 5-В класі Миргородської гімназії ім.Т.Г.Шевченка було проведено заняття з елементами тренінгу "Проблема жорстокості та насилля стосується кожного". Мета зустрічі--ознайомлення учасників з поняттями та видами насильства, формування вміння не боятися говорити про проблему та виявлення учнів, які страждають від жорстокого ставлення оточуючих.
Просмотров: 171 | Добавил: amiraliievanataliia | Дата: 03.12.2020

Міжнародний день людей з інвалідністю– Міжнародний день ООН, встановлений резолюцією A/RES/47/3 Генеральної Асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року, який відзначається щорічно 3 грудня.
Генеральна Асамблея закликала держави проводити подальшу інтеграцію осіб із інвалідністю в життя суспільства. Міжнародний день людей із інвалідністю не є святом, а покликаний привернути увагу до проблем цих людей, захисту їхніх прав, гідності і благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Цей день є нагадуванням людству про його обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю.

... Читати далі »
Просмотров: 186 | Добавил: amiraliievanataliia | Дата: 03.12.2020

"СНІД - боятися чи розуміти".
В Україні станом на початок 2020 року проживає понад 250 тис. ВІЛ-інфікованих людей. Понад 80 тис. із них, згідно з даними проекту METIDA, не знають про свій статус. Мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом – привернути увагу суспільства до цієї хвороби. Вперше Всесвітній день боротьби зі СНІДом проголошено у 1988 році. Багато державних, громадських та медичних організацій у всьому світі в цей день проводять різні просвітницькі та діагностичні заходи.
[c]
1 грудня з учнями 11 класу була проведена профілактична бесіда з елементами тренінгу. Мета зустрічі - розширити та систематизувати знання учнів про ВІЛ/СНІД; зруйнувати міфи, що виникли у суспільстві: небезпечно сидіти за однією партою з ВІЛ-інфі ... Читати далі »
Просмотров: 193 | Добавил: amiraliievanataliia | Дата: 03.12.2020

Щороку в четверту суботу листопада в Україні вшановують пам`ять жертв трьох голодоморів—Голодомору 1932—1933 роів та масових голодів
1921—1923 і 1946—1947 років.
Тож протягом 23-27 листопада в гімназії проведено ряд інформаційно-просвітницьких заходів з метою вшанування пам’яті жертв голодоморів та формування в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій.


... Читати далі »
Просмотров: 188 | Добавил: amiraliievanataliia | Дата: 28.11.2020

Щорічно в Україні з 25 листопада до 10 грудня включно проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства». Мета акції – приверненути увагу суспільства до проблем подолання насильства у сім’ї, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків, формувати свідомість громадян щодо нетерпимого ставлення до насильства. Сьогодні учні Миргородської гімназії ім.Т.Г.Шевченка долучилися до акції. Соціальним педагогом гімназії Яковенко Світланою Іванівною проведено заняття з елементами тренінгу на тему «Скажемо насиллю «STOP!» для учнів 9-Б класу. Даний захід був орієнтований на систематизацію знань про всі форми та методи насильства, моделі поведінки в різних ситуаціях, ознайомлення учасників із особливостями функціонування державних служб, які покликані захищати права людини.

... Читати далі »

Просмотров: 191 | Добавил: amiraliievanataliia | Дата: 25.11.2020

20 листопада закінчився перший (зональний) тур Всеукраїнського конкурсу «Учитель року - 2021». У номінації «Математика» друге місце посіла вчителька математики Миргородської гімназії ім. Т.Г.Шевченка Рассаднєва Катерина Русланівна.

Щиро вітаємо нашу колежанку, яка продемонструвала у конкурсі професіоналізм, творчість та оригінальність! Зичимо міцного здоров'я, щастя, невичерпної енергії, оптимізму, творчих здобутків, сили та наснаги у виконанні почесної місії вчителя.  Нехай кожен день приносить їй радість і задоволення від зробленого, а щирість і талант знаходять відгук у серцях учнів..

... Читати далі »

Просмотров: 197 | Добавил: Ludmila | Дата: 23.11.2020

   День Гідності та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).
   Установлене воно «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…» згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року.
Гідність– це маленькі подвиги щодня.
Хочете, щоб поважали вас? Поважайте са ... Читати далі »

Просмотров: 184 | Добавил: amiraliievanataliia | Дата: 23.11.2020

21-22 листопада відбудеться засідання "Школи Успіху Миргород" в онлайн-форматі за допомогою додатку ZOOM. Якщо тобі 13-17 років, ти прагнеш змін та розвитку, хочеш знайти однодумців, з користю провести час, то запрошуємо взяти участь у нашому проєкті. Для цього потрібно лише заповнити анкету. Більше інформації можете дізнатись на нашій сторінці в Інстаграм та Фейсбук

Посилання на анкету:  https://forms.gle/gMLguBhvG1AkBsCX9

Просмотров: 173 | Добавил: amiraliievanataliia | Дата: 19.11.2020

З 16 листопада учні 1-4, 5 та 9-11 класів

навчатимуться стаціонарно,

а учні 6-8 класів - дистанційно.

Дане рішення міська комісія

з питань ТЕБ та НС

прийняла на тиждень. 

... Читати далі »

Просмотров: 183 | Добавил: Ірина | Дата: 13.11.2020 | Комментарии (0)