Миргородська гімназія імені Т.Г.Шевченка Миргородської міської ради Полтавської області
Субота, 27.04.2024, 00:51
Вітаю Вас, Гість
Главная » 2020 » Листопад » 23 » ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ
11:45
ДЕНЬ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ

   День Гідності та Свободи — свято в Україні, що відзначається щороку 21 листопада на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції (2004 року) та Революції Гідності (2013 року).
   Установлене воно «з метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, збереження та донесення до сучасного і майбутніх поколінь об’єктивної інформації про доленосні події в Україні початку XXI століття, а також віддання належної шани патріотизму й мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів нашої держави та її європейського вибору…» згідно з указом Президента України Петра Порошенка № 872/2014 «Про День Гідності та Свободи» від 13 листопада 2014 року.
Гідність– це маленькі подвиги щодня.
Хочете, щоб поважали вас? Поважайте самі!
Кожна людина є цінністю нашого суспільства.
Визнавати це і поважати – означає поводитися гідно.
   Гідність – це вміння тримати себе та свої думки чистими, що допомагає вчинити правильно, навіть якщо для цього доведеться боротися з особистими емоціями. Гідність – це внутрішнє відчуття благородства та відчуття власної відповідальності за своє життя та життя близьких. Чесніть, благородство, порядність, співчуття до навколишніх та доброзичливість допомагають людині стати гідною. Саме цим людським чеснотам і була присвячена виховна година, яка пройшла в 4-Б класі гімназії ім. Т.Г. Шевченка напередодні дня Гідності і Свободи, який відзначають віднедавна в Україні щороку 21 листопада.
    Бібліотекар гімназійної бібліотеки познайомила учнів з передісторією виникнення цієї дати та допомогла учням пройнятися поняттями "честь", "гідність", "свобода", прочитавши їм книгу Галини Кирпи «Мій тато став зіркою». Діти уважно і вдумливо слухали розповідь маленької дівчинки – героїні книжки про свого тата, що загинув на майдані, після чого поділилися своїми емоціями і думками, висловивши їх у своїх чудових малюнках.
   Учнівський парламент гімназії провів акцію «Подаруй стрічку свободи». Діти долучилися до активностей та організували локальні просвітницькі акції для учнів гімназії.




Просмотров: 177 | Добавил: amiraliievanataliia | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]