Миргородська гімназія імені Т.Г.Шевченка Миргородської міської ради Полтавської області
П`ятниця, 26.04.2024, 12:02
Вітаю Вас, Гість
Главная » 2020 » Грудень » 3 » ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ
21:41
ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ ЗІ СНІДОМ
"СНІД - боятися чи розуміти".
В Україні станом на початок 2020 року проживає понад 250 тис. ВІЛ-інфікованих людей. Понад 80 тис. із них, згідно з даними проекту METIDA, не знають про свій статус. Мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом – привернути увагу суспільства до цієї хвороби. Вперше Всесвітній день боротьби зі СНІДом проголошено у 1988 році. Багато державних, громадських та медичних організацій у всьому світі в цей день проводять різні просвітницькі та діагностичні заходи.
[c]
1 грудня з учнями 11 класу була проведена профілактична бесіда з елементами тренінгу. Мета зустрічі - розширити та систематизувати знання учнів про ВІЛ/СНІД; зруйнувати міфи, що виникли у суспільстві: небезпечно сидіти за однією партою з ВІЛ-інфікованим, користуватися одним посудом, обійматися чи потискати руку. Навчити розумінню того, що ризик інфікуватися є у всіх, але зменшити його в силі кожного. Наголосити, що інфіковані люди, наділені тимиж почуттями, бажаннями, надіями, що й здорові. Трагізм ситуації в тому, що не можна повернути все як було раніше.
Підтримка хворих - це наш людський обов'язок!
Ще в цей день проведено зібрання мерів класів, на якому ознайомили що таке ВІЛ/СНІД і роздали буклети "СНІД - чума 21 століття"
Просмотров: 188 | Добавил: amiraliievanataliia | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]