Миргородська гімназія імені Т.Г.Шевченка Миргородської міської ради Полтавської області
П`ятниця, 19.04.2024, 11:17
Вітаю Вас, Гість
Главная » 2020 » Грудень » 9 » ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ПРАВА
16:16
ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ ПРАВА
В Україні щороку, починаючи з 2008, проводиться Всеукраїнський тиждень права з нагоди річниці прийняття Загальної декларації прав людини.
Головні завдання Тижня – показати важливість правової освіти українців, виховати в них повагу до закону та прав людини, залучити до участі в цікавих правових заходах.

Так, у гімназії в рамках Тижня права були проведені заходи, спрямовані на забезпечення прав дитини та дотримання національних і загальнолюдських моральних принципів.
Бібліотекарем гімназії Аллою Савчук створено книжкові тематичні виставки «Конституція України – гарант прав та свобод українців».
Учителем правознавства Олегом Бузановим проведено онлайн вікторину з правознавства для учнів 9-11 класів "Я знаю свої права". Переможцем вікторини стала учениця 9-В класу Маловічко Анна.
Також у гімназії відбувся "Найбільший урок у світі" про права дитини та глобальні цілі розвитку.

9 грудня соціально-психологічною службою гімназії проведено заняття з елементами тренінгу "Знання прав не звільняє від обов'язків" (до Міжнародного дня прав людини). "Забезпечення наших прав можливе лише за умови належного виконання своїх обов'язків" - під цим гаслом і пройшла бесіда з учнями 9 класу.
По класах відбулися тематичні години спілкування.
Вищезгадані заходи мали на меті підвищити рівень правової культури учнів, а також поінформувати здобувачів освіти про їхні конституційні права та обов'язки, можливості їх реалізації та захисту.
Просмотров: 187 | Добавил: amiraliievanataliia | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]