Миргородська гімназія імені Т.Г.Шевченка Миргородської міської ради Полтавської області
Середа, 08.05.2024, 04:35
Вітаю Вас, Гість
Главная » 2017 » Червень » 27 » Вступна кампанія-2017
22:48
Вступна кампанія-2017

Вступна кампанія до вищих навчальних закладів цього року стартує з 29 червня. Головні моменти — нові коефіцієнти до конкурсного балу, збереження квот для абітурієнтів з інвалідністю, сиріт, дітей учасників бойових дій на Донбасі і тих, хто приходить з Криму і Донбасу замість права на позаконкурсний вступ, а також менша кількість заяв на місця держзамовлення.

У 2017 році для вступу до ВНЗ приймаються сертифікати ЗНО 2016 та 2017 років. Згідно зі списком, складеним порталом osvita.ua, в Україні діють 443 вищих навчальних заклади. Перелік галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, можна подивитись у Постанові Кабінету Міністрів від 29 квітня 2015 року.

З 2017 року до конкурсного балу впроваджено нові коефіцієнти:

- l регіональний: становить 1,0 для Києва, 1,01 – для Дніпра, Львова, Одеси, Харкова, 1,03 – для Донецької та Луганської областей та переміщених вишів, 1,02 – в інших випадках;
- l галузевий: 1,03 для заяв з першими пріоритетами на інженерно- технічні та природничо-математичні спеціальності;
- l сільський: 1,02 для осіб, зареєстрованих у сільських на- селених пунктах, які здобули середню освіту в навчальних закладах на території сільських населених пунктів у рік вступу.

Безоплатно здобувати вищу освіту мають право громадяни, які вперше отримують освіту за кошти державного або місцевого бюджету. 

Детально про право на зарахування поза основним конкурсом роз'яснено у матеріалі osvita.ua.

Подання заяви на вступ

Кількість заяв, які можна подати на місця держзамовлення: 9 заяв на 4 спеціальності. Нагадаємо — минулого року можна було подати 15 заяв на 5 спеціальностей.

При цьому кількість заяв на контракну форму навчання не обмежується.

Заява на вступ в електронній формі

Цього року вступники з повною загальною середньою освітою подають заяви виключно в електронній формі. Вона та усі необхідні документи подаються через особистий електронний кабінет на сайті http://ez.osvitavsim.org.ua. Міністерство освіти наголошує — цей сайт працює тільки під час вступної кампанії (тобто, запрацює з 29 червня).

У паперовій формі документи можуть подавати лише вступники, які мають:

• спеціальні умови на участь у конкурсі;
• право на зарахування за квотами;
• розбіжності в прізвищі, імені, по батькові, даті народження, статі або громадянстві вступника в документі, що посвідчує особу, та у сертифікаті ЗНО. Паперова заява подається особисто до приймальної комісії ВНЗ.

Терміни подання документів на вступ

Реєстрація електронних кабінетів триватиме з 29 червня до 25 липня (до 18:00). Проведення медичних оглядів та інших доконкурсних процедур – до 11 липня. Початок прийому заяв та документів – 12 липня.

Кінцевий термін прийому заяв та документів:

• для осіб, які вступають на основі співбесіди, вступних іспитів або творчих конкурсів 20 липня (до 18:00);
• для осіб, які вступають тільки на основі сертифікатів ЗНО – 26 липня (до 18:00);
• для осіб, що вступають на основі ОКР молодшого спеціаліста за денною формою навчання – 24 липня (до 18:00).

Проведення творчих конкурсів з 17 до 26 липня включно. Проведення вступних іспитів – з 21 до 26 липня включно. Проведення співбесід – з 21 до 23 липня включно. Фахові вступні випробування для осіб, що вступають на основі ОКР молодшого спеціаліста за денною формою навчання, – з 25 липня до 31 липня. Усі терміни щодо вступу до військових вищих навчальних закладів визначають Правилами прийому до цих вишів.

• Оприлюднення рейтингового списку – 1 серпня (до 12:00)
• Зарахування на бюджет – до 7 серпня (до 12:00)

Зарахування на контракт – до 30 вересня

 

http://24tv.ua/vstupna_kampaniya_2017_dati_ta_info_dlya_vstupu_abituryentiv_n820908

 

Просмотров: 466 | Добавил: Ludmila | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]