Миргородська гімназія імені Т.Г.Шевченка Миргородської міської ради Полтавської області
П`ятниця, 29.03.2024, 11:04
Вітаю Вас, Гість
Главная » 2014 » Вересень » 19 » Шість вишів з України увійшли до QS World University
12:21
Шість вишів з України увійшли до QS World University

Опубліковані результати міжнародного рейтингу вищих навчальних закладів QS World University Rankings® 2014/15, який визначає результати діяльності університетів світу за основними академічними показниками.

Рейтинг World University Rankings виходить одинадцятий рік поспіль та має світове визнання, як інструмент оцінювання якості університетської освіти.

При укладанні рейтингу розробники використовують декілька основних критеріїв діяльності вишу: репутація в академічному середовищі, цитованість наукових публікацій представників університету, співвідношення кількості викладачів і студентів, ставлення роботодавців до випускників, а також відносна чисельність іноземних викладачів та студентів.

До рейтинг-листа QS World University включено більше 800 університетів світу. Цього року до рейтингу включено 6 українських вищих навчальних закладів, два з яких включено до Тор-500 списку, що є певним прогресом для національної освітньої системи України.

Зокрема, за результатами рейтингу World University Rankings-2014, Київський національний університет ім. Шевченка покращив власні позиції у Тор-500 списку у порівнянні з минулим роком та отримав місце у категорії 421-430 (минулого року: 441-500), розташувавшись в компанії з німецьким Leibniz Universität Hannover та північноамериканським Tulane University.

Іншим українським університетом, що включений до Тор-500 престижного світового рейтингу, вперше в своїй історії став Харківський національний університет ім. Каразіна, отримавши позицію від 481 до 490. Компанію українському вишу склали американські University of South Florida, University of Vermont та Білоруський державний університет.

Покращив власні позиції в QS World University Rankings й Національний технічний університет "Київський політехнічний інститут", діяльність якого оцінена категорією 551-600 (601-650).

Вперше рейтингом враховані показники діяльності Сумського державного університету, який розташувався у категорії (651-700).

Також до QS World University Rankings-2014/15 увійшли Донецький національний університет таНТУ "Харківський політехнічний інститут", який вперше включено до світового рейтингу. Ці навчальні заклади розташувалися у категорії 701+.

Перше ж місце у світовому рейтинг-листі, як і минулого року отримав американський Massachusetts Institute of Technology. Друге місце в глобальній десятці посів британський University of Cambridge, третє – Imperial College London.

За трійкою лідерів розташувалися Harvard University, University of Oxford, University College London, Stanford University, California Institute of Technology, Princeton University та Yale University.

Загалом, світовими лідерами за показниками університетської освіти традиційно залишаються американська та британська освітні системи, що мають 28 та 19 своїх представників у тор-100 світового рейтингу.

Також див. Консолідований рейтинг українських вищих навчальних закладів за результатами їх діяльності у 2014 році.

 

Освіта.ua
Просмотров: 579 | Добавил: Ludmila | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]