Миргородська гімназія імені Т.Г.Шевченка Миргородської міської ради Полтавської області
П`ятниця, 19.04.2024, 08:51
Вітаю Вас, Гість
Главная » 2020 » Травень » 19 » Онлан-інтерактив на карантині: екватор участі у проєкті «ZERO WASTE SCHOOL» Миргородської гімназії ім. Т.Г.Шевченка
09:48
Онлан-інтерактив на карантині: екватор участі у проєкті «ZERO WASTE SCHOOL» Миргородської гімназії ім. Т.Г.Шевченка
15 квітня стартував в онлайн-форматі «Zero Waste School» — проєкт для учнів, вчителів та директорів, покликаний запровадити культуру сортування відходів у школах та громадах.
У проєкті бере участь 75 шкіл з усієї України. Серед них і команда Миргородської гімназії ім. Т.Г.Шевченка у складі Бойко Дар’ї та Качура Назара, учнів 10 класу, Шевченко І.В., директора закладу, і Карабута О.В., учителя географії.
На даний час миргородська команда разом з іншими уже взяла участь у різноманітних заходах в рамках проєкту:
прослухала лекції про сортування та екодружній спосіб життя Аліни Носенко, директора фонду Klitschko Foundation, про шляхи вирішення складних ситуацій та методи комунікацій (спікер – Софія Тарасюк) і комунікацію у соцмережах (спікер – Марія Паливода), лекцію «Стратегія переговорів: як домовитися на взаємовигідних умовах» (спікер – Олександр Мухін);
виконала домашні завдання: намалювала карту міста та позначила на ній найбільш проблемні з екологічної точки зору ділянки; створила дерево екологічних проблем, що потрібно подолати, та дерево рішень, які допоможуть справитися з визначеною проблемою; спробувала написати прес-реліз участі в проєкті.
Протягом травня команди навчаться управляти проєктами, прогнозувати ризики, комунікувати із зацікавленими сторонами та ЗМІ; складуть план реалізації власного проєкту; дізнаються, як залучати фінансування для нього.
Після онлайн-навчання гімназійна команда проведе тренінг для свого закладу та організує громадський проєкт “Zero Waste Day” для миргородської громади.
Про важливість та мету проєкту саме для гімназії і міста говорить директор закладу Шевченко І.В.: «Екосвідомість – це те, що ми повинні розвивати в дітях ще змалечку, і те, чого не вистачає нашій миргородській громаді. У гімназії навчається більше 800 учнів, і якщо вони понесуть у свої сім’ї знання про важливість роздільного збору сміття, це означає, що ще тисячі дорослих і дітей дізнаються, якими екологічними та епідеміологічними небезпеками загрожує забруднення довкілля шкідливими відходами. Тому можна сподіватися, що хвиля екоактивізму та бережливого ставлення до довкілля охопить врешті-решт усіх мешканців нашого затишного курортного містечка».
Дізнатися більше про проєкт можна за посиланням: https://www.klitschkofoundation.org/projects/education/zero-waste-school/
Про участь гімназії у проєкті читайте на сайті закладу: http://mirgimnaziya.at.ua та у групі «Миргородська гімназія ім. Т.Г.Шевченка» в фейсбуці.
Просмотров: 224 | Добавил: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]