Миргородська гімназія імені Т.Г.Шевченка Миргородської міської ради Полтавської області
Четвер, 25.04.2024, 23:30
Вітаю Вас, Гість
Главная » 2013 » Жовтень » 18 » Ми - європейці
12:14
Ми - європейці
Учні Миргородської гімназії імені Т.Г.Шевченка завжди беруть активну участь у проведенні конкурсів різних спрямувань і рівнів. Так у вересні цього року одинадцятикласниці гімназії Дєдкова Ольга та Юрова Надія представили свої роботи на розгляд журі відбіркового (міського) етапу Всеукраїнського конкурсу есе «Я – європеєць», який має на меті привернення уваги до розвитку українсько-литовських відносин у різних сферах суспільного життя, пропаганду європейських цінностей, демократичних принципів державного устрою, розвиток у дітей і молоді активної життєвої позиції. Робота Дєдкової О. була визнана кращою і взяла участь у наступному (обласному) етапі конкурсу, де також посіла І місце. Тож щиро вітаємо Ольгу й бажаємо успіху і перемоги на всеукраїнському рівні цього конкурсу.
Я – європеєць. Я – дитина сучасного світу, яка не забуває історію своєї країни, шанує рідну мову, не принижуючи інші. Я знаю свою культуру і, водночас, не цураюся культур народів, що населяють нашу планету.
Так, я патріот. І вголос можу заявити на весь світ: «Люблю свою Україну!» Мені ніколи не спаде на думку критикувати країну-побратима, адже я – європеєць!
Я – європеєць і однаково поважаю всі релігії на Землі. Кожна з них формувалася сторіччями, відданість їм доводилася і буде доводитися багатьма поколіннями нащадків, які з упевненістю можуть сказати: «Я вірю у свого бога, якого обрав сам. Тож нехай інші теж обирають. Я зробив свій вибір за покликом душі, як і сотні тисяч інших людей, бо це моє невід’ємне право». Так, я поважаю права і закони, виконую їх, бо знаю: у Європейській державі закони стоять на варті життя та спокою її громадян.
Я – європеєць, і я однаково добре ставлюся до представників усіх націй і меншин, бо знаю, що в цивілізованій, культурній країні немає місця нацизму і дискримінації. Хоч ти афроамериканець, хоч ти єврей, хоч ти українець, ти друг для мене, і я завжди протягну тобі руку допомоги.
Я – молодий європеєць і мрію здобути гарну освіту, якісно виконувати роботу і гідно прожити життя, тому що хочу бути корисною для своєї країни і для всього світу. У моєму серці й голові живуть талант та ідеї, якими я планую поділитися з іншими, щоб зробити світ кращим.
Я – європеєць і тому поважаю природу й екологію і ніколи не дозволю собі викинути папірець не на смітник. Мене обурюють замулення водоймищ, забруднення повітря і вирубування лісів. Відомо, що сучасні розробки дозволяють створювати екологічно чисті заводи та фабрики, які необхідно будувати в усіх країнах, щоб зберегти для нащадків здорову планету. Я впевнена, що природа й людина можуть і мусять існувати у злагоді й гармонії, не руйнуючи, а доповнюючи одне одного.
Я – європеєць і хочу володіти декількома мовами й зміцнювати міжнародні зв’язки, бо впевнена, що майбутнє – за співпрацею і довірою всіх держав світу. Багатий досвід спілкування з американськими волонтерами переконав мене в необхідності створення дружніх зв’язків, укріплення довіри і злагоди між країнами. Також на нашій планеті все більшої популярності набувають волонтерство та благодійність. Ми, європейці, розуміємо їх необхідність. Людина може називатися «Розумною», якщо вона дбає не тільки про себе, а й дарує добро і тепло своєї душі тим, хто цього потребує. Я мрію подорожувати, пізнавати щось нове, цікаве та незвичайне, мрію здобути досвід і поділитися ним.
Я – європеєць, тому відкрита для нових знайомств та починань, досліджень і знань. Я вірю, що кожна людина може досягти всього, чого забажає. Треба впевнено рухатися до своєї мети, не зважаючи на всі труднощі та перешкоди, що траплятимуться на шляху.
Я – європеєць, і я люблю життя. І тільки від нас залежить, марним чи корисним, щасливим чи нещасливим воно буде. Тільки ми втілюємо мрії в реальність. Тільки ми створюємо світ навколо нас.
Ми – Європейці!

Дєдкова Ольга, учениця 11-ого класу
Миргородської гімназії імені Т.Г. Шевченка

Просмотров: 1150 | Добавил: vvs1972 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]