Миргородська гімназія імені Т.Г.Шевченка Миргородської міської ради Полтавської області
Вівторок, 23.04.2024, 14:26
Вітаю Вас, Гість
Главная » 2015 » Березень » 3 » День рідної мови в гімназії.
07:48
День рідної мови в гімназії.
Мово рідна, слово рідне,
Хто вас забуває,
Той у грудях не серденько,
Тілько камінь має!

Ці слова відомого українського письменника Сидора Воробкевича актуальні як ніколи в умовах сучасної соціально - політичної і економічної ситуації в Україні. Рідна мова - не лише засіб спілкування, отримання і передачі інформації, але й важливий інструмент формування свідомості, виховання патріотизму молодого покоління українців.

У гімназії ім. Т.Г.Шевченка ведеться цілеспрямована наполеглива робота по вихованню у дітей почуття поваги й любові до рідної мови, до України, до її державних символів і традицій, сімейних і родинних цінностей.

З цією метою та з нагоди святкування 21 лютого Міжнародного дня рідної мови, в гімназії проведено ряд заходів. Зокрема учні 5 – 11 класів взяли участь у конкурсі стіннівок, у бібліотеці організовано книжкову виставку «Любіть красу своєї мови». Для учнів перших класів була проведена літературна година «Мово рідна, слово рідне!». Діти ознайомилися з віршами українських поетів, які присвячені рідній мові, з різними словниковими та енциклопедичними виданнями філологічного змісту. Учні декламували вірші про рідну мову, про Україну, зачитували прислів’я та приказки про рідне слово, про книгу.

Подібні заходи безперечно сприяють як вихованню любові до рідної мови, так і любові до Батьківщини – України.
Аршиннікова В.Ф. зав.бібліотекою

Просмотров: 676 | Добавил: vvs1972 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]