Миргородська гімназія імені Т.Г.Шевченка Миргородської міської ради Полтавської області
П`ятниця, 26.04.2024, 06:32
Вітаю Вас, Гість
Главная » 2014 » Березень » 12 » Школи, що носять ім'я Шевченка
15:36
Школи, що носять ім'я Шевченка

Миргородська гімназія ім. Т.Г.Шевченка бере активну участь у масштабних заходах з нагоди 200-річного ювілею Великого Кобзаря.


5 березня 2014 року на базі Полтавської  ЗОШ № 7  ім. Т.Г.Шевченка відбулася творча зустріч представників колективів ЗНЗ  Полтавщини, що носять ім’я Шевченка. Крім  названих, це ще й Кременчуцька гімназія № 5.

У ході зустрічі наша делегація  познайомилась із життям школи. У ній навчається 240 учнів. Ім’я Шевченка їй було присвоєно ще 1920 року.

Гімназією було презентовано відеоматеріали про перебування Тараса на Миргородщині, вшанування його пам’яті миргородською громадою   та колективом гімназії ім. Т.Г.Шевченка.


Делегація з Миргорода познайомилася із музейною кімнатою Т.Г.Шевченка, взяла участь  у закладанні капсули  з листом нащадкам     2064 року.

         

Під час літературно-мистецького свята талановиті гімназисти презентували  свою творчість. Вона була представлена піснею на слова Т.Шевченка «Тече вода з-під явора» у виконанні лауреата багатьох  міжнародних  конкурсів учениці 10 класу Шевченко Марини у супроводі танцювального колективу у складі: Шипоші Дар’ї, Попової  Анастасії, Дяченко Вікторії та Єжак Марини.


Учениця  11-го класу  Шаблій Карина   майстерно декламувала,  поєднуючи прозу із  співом, уривок  із повісті С. Васильченка   «Широкий шлях» - про дитинство Тараса.


Насамкінець гімназистки долучилися до  ще одного прекрасного дійства: дівчата взяли участь у вишиванні  символічного рушника «Полтавськими дорогами Кобзаря». Та зробили це так майстерно, що організатори не могли ними натішитися.


Беручи участь у  святкуванні нинішнього ювілею Кобзаря на різноманітних заходах, спілкуючись  із людьми  сановитими і не дуже, вельможними і простими,  виніс одну думку:  чим  більше  років  віддаляє нас від Шевченка, тим  більш актуально і пророче  звучать його заповіти,  його заклики, його  сентенції.  Вірю, що в цей доленосний рік,  рік Шевченківський, Україна неодмінно стане  єдиною і в помислах, і в діях заради  майбутнього свого і своїх дітей.

                                                Директор Миргородської гімназії

                                              ім. Т.Г.Шевченка    О.Г. Аршинніков

Просмотров: 748 | Добавил: vvs1972 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]