Миргородська гімназія імені Т.Г.Шевченка Миргородської міської ради Полтавської області
П`ятниця, 26.04.2024, 17:03
Вітаю Вас, Гість
Главная » 2021 » Грудень » 6 » АКЦІЮ 16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА РОЗПОЧАТО!!!
21:16
АКЦІЮ 16 ДНІВ ПРОТИ НАСИЛЬСТВА РОЗПОЧАТО!!!
Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція “16 днів проти насильства” , яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Ось і у Миргородській гімназії ім. Т.Г.Шевченка дана акція стартувала 25 листопада в Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок.
Акція розпочалася із визначення настрою гімназистів. При вході до школи діти обирали смайлик, який максимально відтворював настрій школярів.


Соціальний педагог Світлана Яковенко провела онлайн-опитування учнів гімназії щодо обізнаності та готовності до реагування в ситуації, де дітям загрожують насильницькі дії. Також було проведено онлайн-анкетування батьків з метою визначення методів виховання в сім'ях. Усі респонденти продемонстрували максимальну відвертість, адже опитування проведено анонімно, а результати буде враховано при плануванні роботи психологічної служби.
Тож, тренінгами «Всі ми різні,але всі ми рівні» у сьомих та «Дерево толерантності» у шостих класах гімназії практичний психолог Світлана Баніт продовжила акцію «16 днів проти насильства».
[c]

Класними керівниками проведено ряд бесід, присвячених вирішенню конфліктів, запобіганню торгівлі людьми та протистоянню насильству над дітьми з боку дорослих. Для учнів п'ятих та шостих класів було проведено цікавий квест «Скажи насильству «Ні!».
Педагогом-організатором Оленою Срібною
[c]

проведено круглий стіл для учнів восьмих класів з нагоди Всесвітнього дня Боротьби зі СНІДом та уроки толерантності з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю.
Діти переглядали відеофільми про форми й види насильства та дискутували на тему його уникнення, обговорювали питання гендерної рівністі .
Учні одинадцятих класів разом з учителями історії долучилися до перегляду та обговорення фільму «Життя на продаж», адже питання протидії торгівлі людьми є найбільш актуальним для наших випускників, які вже омріюють власне світле та безпечне майбутнє.

Діти – майбутнє кожної країни. Якщо вони живуть здоровим та безпечним життям зараз, то за країною буде багатообіцяюче майбутнє.
Мета проведення акції “16 днів проти насильства” – привернення уваги учнів до проблем насильства в дитячому та учнівському колективах та протидії насильству в сім’ї. Будьте уважними до людей та особливо дітей, які вас оточують, не залишайте їх у біді! А наша акція триває. Попереду ще багато активних заходів та зустрічей з цікавими людьми….
Просмотров: 174 | Добавил: amiraliievanataliia | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]