Миргородська гімназія імені Т.Г.Шевченка Миргородської міської ради Полтавської області
Неділя, 19.05.2024, 00:34
Вітаю Вас, Гість
Главная » 2016 » Грудень » 19 » семінар на тему:«Сучасний урок: проблеми, пошуки, знахідки, перспективи."
14:03
семінар на тему:«Сучасний урок: проблеми, пошуки, знахідки, перспективи."

02 грудня 2016 року на базі Миргородської гімназії ім. Т.Г. Шевченка відбулося чергове засідання семінару заступників директорів з навчальної роботи з теми «Сучасний урок: проблеми, пошуки, знахідки, перспективи. Як зробити його джерелом якісної та натхненної праці вчителів та учнів». Цікаву та змістовну доповідь  підготувала завідувач методичного кабінету міського відділу освіти Невєрова Ю.В. Вона ознайомила присутніх з характерними ознаками сучасного уроку та методами підвищення інтересу учнів до навчання. Юлія Володимирівна наголосила, що сучасний урок повинен проводитися в умовах дружнього та партнерського співробітництва учитель-учень. 

Заступник директора з навчальної роботи Уйміна О.М. розповіла про творчу працю учителів гімназії . Мета закладу – всебічно розвивати здібності як педагога, так і учня. Ольга Миколаївна зауважила, що педагогічні працівники гімназії не працюють за шаблоном, а йдуть в ногу з часом і розуміють, що завдяки правильній організації уроку вони здатні подолати розрив між стандартами освіти та вимогами сучасного життя.

Своїм досвідом ділилися учителі гімназії Охріменко Л.М., Хижа Т.О.
Охріменко Л.М., учитель української мови і літератури, на своєму уроці у 6-В класі «Чарівний світ дитинства в повісті Анатолія Дімарова «Через місточок» продемонструвала інноваційну технологію BYOD, або дівайси у життя. Учні із задоволенням працювали в «хмарах», здійснювали пошук вправ за допомогою QR кодів, виконували вправи на інтерактивній дошці та смартфонах, планшетах, які є власністю самих учнів.

Учитель біології Хижа Т.О. на уроці у 9-А класі з теми «Будова шкіри та її функцій» продемонструвала впровадження методу проектів на уроках природничого циклу. Актуальність теми полягає в тому, що вона тісно пов’язана з реальним життям.

Просмотров: 1238 | Добавил: Ludmila | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]