Миргородська гімназія імені Т.Г.Шевченка Миргородської міської ради Полтавської області
П`ятниця, 19.04.2024, 20:13
Вітаю Вас, Гість
Главная » 2020 » Травень » 22 » Молодь обирає здоров'я
07:28
Молодь обирає здоров'я
Здоров’я – це висока працездатність, гарний настрій, упевненість у собі. Фізичне здоров’я дає гарне самопочуття, бадьорість, силу. Психічне здоров’я дарує спокій, чудовий настрій, доброту, веселість. Соціальне здоров’я забезпечує успішність у навчанні. Але ніщо з цього не дається задарма. Для того. щоб зберегти своє здоров’я, треба докладати неабияких зусиль.
Багато - хто розуміє під цим поняття просто відмову від шкідливих звичок і заняття спортом. Насправді, здоровий спосіб життя – це набагато глибше поняття, це стиль життя і мислення. Для кожної людини це щось особливе. Саме думки людини становлять основи здорового способу життя.
Здоров’я не можна придбати раз і назавжди на якомусь етапі життя. Організм може бути здоровим лише тоді, коли він розвивається, доповнюється різними новими корисними для здоров’я елементами, звичками і, таким чином, вдосконалюється. Тому здорового способу життя треба увесь час вчитися, треба виховувати потребу в ньому.
Отже, можна сміливо сказати, що основи здорового способу життя – це регулярне і цілеспрямоване дотримання і виконання простих правил!
Якщо ви вирішили змінити своє життя, то почніть з самого головного – навчіться вести здоровий спосіб життя. Це не проста, але вдячна справа. Нижче наведені основні принципи здорового способу життя.

Крок 1. Здоровий спосіб життя не можна почати, не проаналізувавши на початку свої звички і уподобання. Потрібно вирішити, що ви хочете змінити в собі, від чого відмовитися, а до чого привчитися. Причому деяким людям потрібно поетапно впроваджувати зміни, а декому кардинально, в один день. Зробіть план, за яким почнете діяти.
Крок 2. Здорове харчування. Харчуйтеся здоровою їжею і переважно в першій половині дня. Намагайтеся повністю виключити “бутербродний спосіб життя” і фастфудову їжу. По можливості пийте тільки чисту воду. Рекомендується вдома і в офісі мати очисник для води, якщо ви живете в місті і п’єте водопровідну воду. Якщо ви страждаєте зайвою вагою, то варто підібрати для себе дієту, при якій скоротилася б кількість споживаних калорій, але ви не відчували б себе постійно голодним.
Крок 3. Інтенсивна ходьба не менше 40 хв в день. Неодмінно доведеться вибрати для себе певні фізичні навантаження. Який же здоровий спосіб життя без спорту! Але якщо спорт не став для вас щоденним супутником життя, то почніть з чого-небудь нескладного. Відвідуйте басейни та сауни. Робіть вранці зарядку. І обов’язково ходіть інтенсивним кроком кожен день не менше 40 хв. Особливо це важливо для тих, хто постійно за кермом і не мислить себе поза автомобілем.
Крок 4. З шкідливими звичками покінчено. Як банально це не звучить, але здоровий спосіб життя несумісний з курінням, наркотиками і надмірним уживанням алкоголю. Так що над цим пунктом теж доведеться попрацювати. Оберіть для себе прийнятний метод відмовитися від цих пристрастей. І пам’ятайте, що немає нічого неможливого для цілеспрямованої людини.
Крок 5. Здоровий сон необхідний кожному. Сон – важлива частина нашого життя. Тільки в стані здорового нормального сну правильно відновлюються сили нашого організму. Не економте на своєму сні. Середньостатистичній людині на сон необхідно не менше 8 годин на добу, а деяким людям і більше. Позбавляючи себе декількох годин сну, ми змушуємо наш організм використовувати резервну енергію, яка “приберігається” для екстремальних ситуацій. Витрачаючи її в повсякденному житті ми виявимося слабкими і не готовими впоратися з ситуацією, коли це дійсно буде необхідно.
Крок 6. Прогулянки на свіжому повітрі. Частіше бувайте на свіжому повітрі, за містом. Віддайте перевагу прогулянку по місту замість посиденьок в клубі або похід у кінотеатр. А у вихідні дні робіть прогулянки на велосипеді або на лижах, в залежності від пори року.
Просмотров: 267 | Добавил: Ірина | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]