Миргородська гімназія імені Т.Г.Шевченка Миргородської міської ради Полтавської області
Середа, 24.04.2024, 19:38
Вітаю Вас, Гість
Главная » 2020 » Квітень » 3 » Корисні поради від соціального педагога
10:33
Корисні поради від соціального педагога


Чому діти жорстокі? Чи завжди жорстокість дитини залежить від виховання та освіти дитини, чи можливо існує якийсь ген, що визначає, чи буде його носій знущатися з більш слабкіших однокласників, чи мучити кішок... А може справа в тому, що всі діти дивляться жорстокі мультики, відео в Інтернеті, герої яких неживі істоти і не можуть відчувати біль? Проблема жорстокої поведінки серед школярів – це проблема держави і кожної свідомої особистості.

Ця тема актуальна, про неї треба говорити. Задля того щоб викорінити жорстокість та насилля серед школярів, необхідно зрозуміти ПРИЧИНИ виникнення і чітко усвідомлювати НАСЛІДКИ жорстокої поведінки.
У більшості випадків жорстока поведінка однієї дитини до іншої проявляється , коли підліток невпевнений в своїх силах, коли знаходиться в стресовому стані, переживає невдачу, заздрість, злість або ж діє за компанію.

В таких емоційних станах підліток здатний на різні види насильства (фізичне , економічне, психологічне, сексуальне), не задумуючись над результатом. А в результаті насильницьких дій – травмується психіка обох учасників, формуються психологічні комплекси, що приводять до суїцидів, фізичні травми бувають не сумісні з життям або призводять до інвалідності.

Тому щоб уникнути таких явищ, необхідно вчитися змінювати свій настрій, керувати своїми емоціями та стримувати наростаючу агресію у випадку конфлікту:
- порахувати до 10;
- зробити 10-12 глибоких вдихів і видихів;
- походити, якщо це можливо, по приміщенню;
- розірвати який-небудь непотрібний папір, зігнати свої негативні емоції, на якомусь непотрібному і безпечному предметі (хлопчики можуть використати боксерську грушу);
- розрядити емоції корисною роботою: прибирання приміщення, прання, робота в саду, спортивна гра, біг.

Просмотров: 244 | Добавил: nosenkohistory | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]