Миргородська гімназія імені Т.Г.Шевченка Миргородської міської ради Полтавської області
Вівторок, 23.04.2024, 19:32
Вітаю Вас, Гість
Главная » 2018 » Січень » 24 » День Соборності в гімназії
11:46
День Соборності в гімназії
З метою формування національної свідомості школярів, виховання в них почуття патріотизму, з нагоди Дня Соборності України, 100-річчя прийняття Четвертого Універсалу Української Центральної Ради, який проголошував незалежність України в гімназії було організовано та проведено комплекс заходів.
В урочисто прикрашеній актовій залі пройшов конкурс читців-декламаторів патріотчних віршів. Діти самостійно обирали вподобані поетичні твори, читаючи їх напам’ять, а фахове журі визначило кращих виконавців.
Класними керівниками проведено виховні години для учнів на тему: «Україна неподільна». На них діти висловлювали свої думки щодо здійснення мрії українського народу про Незалежну, Соборну національну державу, про майбутнє об'єднаної України, яку розбудовувати молодому поколінню патріотів своєї держави.
Згідно з планом виховної роботи до Дня Соборності України учні старших класів нашої гімназії підготували випуск святкового «Вісника Гімназії», на сторінках якого діти могли дізнатися про історію виникнення цього свята, дізнатися про історичних осіб, причетних до видання Акту Злуки 1919 року.
Класні керівники разом з учнями підготували виставку малюнків та плакатів «Україна - одна на всіх як оберег».
Учні 10-х класів стали учасниками круглого столу «Україна неподільна», в ході якого розповідали про історичний факт злуки українського народу, його значення, висловлювали власні погляди на процес формування української державності.
У бібліотеці гімназії було організовано книжкову тематичну виставку на тему: «Соборна моя Україна»!
Після останнього уроку учні об’єдналися в живий «Ланцюг єдності» у формі українського тризубу.




Просмотров: 439 | Добавил: nosenkohistory | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]