Миргородська гімназія імені Т.Г.Шевченка Миргородської міської ради Полтавської області
П`ятниця, 19.04.2024, 21:47
Вітаю Вас, Гість
Главная » Архів матеріалів
« 1 2 ... 29 30 31 32 33 ... 58 59 »
Враховуючи велике значення туристсько-краєзнавчої роботи у вихованні підростаючого покоління, з метою пропаганди здорового способу життя та підготовки туристських кадрів 11 жовтня 2018 року учні 5-6-х класів Миргородської гімназії імені Т.Г.Шевченка взяли участь у туристичних змаганнях до Всесвітнього дня туризму.


... Читати далі »
Просмотров: 365 | Добавил: nosenkohistory | Дата: 11.10.2018 | Комментарии (0)

14 жовтня, на свято Покрови, в нашій державі відзначається День Українського козацтва. З нагоди цієї визначної події 10 жовтня у нашій гімназії пройшли змагання «Козацькі розваги» серед учнів 1-5 класів.
Учніпоказували свою спритність, силу, кмітливість.

Кожна команда представила свою назву, девіз та привітання суперникам.
Було проведено багато цікавих конкурсів таких як :«Хто сильніший»,«Гопак» - хто кого перетанцює, «Посадка і збирання картоплі», «Втеча полоненого козака з полону» «Майстерня художників - козаків » та інтелектуальний конкурс.


Просмотров: 344 | Добавил: nosenkohistory | Дата: 11.10.2018 | Комментарии (0)

Працівниками миргородського центу соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Лавицькою Світланою Миколаївною та Козловою Вікторією Олегівною було проведено для 10-х класів гімназії виховний захід по попередженню торгівлі людьми «Життя на продаж. Використання дитячої праці».

Фахівцями центру було пояснено учням, що торгівля людьми означає здійснення з метою експлуатації вербування, перевезення, передачі, приховування або одержання людей шляхом погрози силою, її застосування або інших форм примусу, викрадення, шахрайства, обману, зловживання владою, вразливістю положення або шляхом підкупу у вигляді платежів або вигод, для отримання згоди особи, що контролює іншу особу.

Наша країна плідно працює для запобігання торгівлею людьми. Але ми самі повинні бути уважними і обережними.

... Читати далі »
Просмотров: 361 | Добавил: nosenkohistory | Дата: 09.10.2018 | Комментарии (0)

Протягом 3-8 жовтня 2018 року в нашій гімназії класними керівниками у 5-8 класах було організовано та проведено Всеукраїнські «уроки доброти» про гуманне та відповідальне ставлення до «чотирилапих». Мета проведених уроків полягала у необхідності навчити дітей гуманному ставленню до тварин.

На уроках вчителі розповідали про те, як правильно взаємодіяти з домашніми і бездомними тваринами, як допомогти їм у притулках, і чого робити ні в жодному разі не можна.
Всі наші вчителі хочуть щоб їх вихованці отримували в гімназії не тільки з базові знання з основних предметів, але й ставали добрішими до навколишнього середовища.



... Читати далі »
Просмотров: 386 | Добавил: nosenkohistory | Дата: 08.10.2018 | Комментарии (0)

Щорічно в першу неділю жовтня в нашій державі відмічається одне з найпотрібніших свят – День вчителя. Це свято для всіх вчителів та працівників сфери освіти – день, в який проголошуються роль та заслуги вчителів в процесі якісної освіти на всіх рівнях, а також їх неоцінний внесок в розвиток суспільства.

В нашій рідній гімназії цього року цей день пройшов на «ура!». Зранку звучали пісні про вчителів, і тому кожен заходив до класних кімнат з ніжною усмішкою на обличчі. Наші учні під керівництвом педагога-організатора Хоменко Тетяни Олегівни підготували святковий концерт на честь вчителів, де висловлювали свою щиру подяку за любов, розуміння, за те, що допомагають стати на правильний життєвий шлях. На святі звучали пісні, гуморески, вірші, розігрувались сценки, демонструвались презентації та відеокліпи. І учні, і вчителі отримали велике задоволення від побаченого.
... Читати далі »
Просмотров: 383 | Добавил: nosenkohistory | Дата: 08.10.2018 | Комментарии (0)

1 жовтня у Миргородській гімназії відбулась зустріч інспектора ювенальної превенції Миргородського відділу поліції Головного управління національної поліції у Полтавській області інспектора поліції Заходи Яніни Сергіївни з учнями 5-А, 5-Б та 5-В класів. Під час зустрічі було проведено лекцію з превентивного виховання та відбулась роз’яснювально-профілактична бесіда щодо вчинення правопорушень серед неповнолітніх.

Учні гімназії уважно слухали розповідь інспектора про особливості кримінальної відповідальності неповнолітніх, види і підстави адміністративної відповідальності малолітніх осіб.

Окрім загальної теорії, під час правової бесіди Яніна Сергіївна пояснила дітям і основні правила безпечної поведінки, розповіла про конкретні неприємні ситуації, у які можна потрапити через власну необережність, і як їх уникнути. Діти брали активну участь у бесіді, просили пояснити конкретні правові ситуації, ставили питання за темою зустрічі.

Організація бесід і ... Читати далі »
Просмотров: 422 | Добавил: nosenkohistory | Дата: 01.10.2018 | Комментарии (0)

Україна багата талановитими людьми, які своєю працею звеличують її. Це композитори і вчені, літератори і художники, співаки та інженери... І привели їх до вершин слави наполеглива праця та дитячі зіркові мрії. Наша гімназія теж багата на талановиту та обдаровану молодь, це довів щорічний фестиваль-конкурс «Таланти твої, гімназія!», який пройшов 28 вересня 2018 року.
Протягом двох годин у гімназії лунала музика, вірші, жарти, виступали танцювальні та вокальні колективи. Нагородою за виконавчу майстерність учнів були гучні схвальні оплески гостей та сміх у залі.
Доповнило та збагатило конкурс нагородження грамотами. Наші талановиті особистості змагалися в таких номінаціях: «Вокал», «Танець», «Гумореска», «Декламація», «Гра на музичному інструменті», «Світло-шоу», «Сценка». За підсумками проведеного заходу місця розподілилися таким чином:
5 – 6 класи
Номінація «Вокал»
1 місце
Невесела Ірина 6-Б
2 місце
Дмітрієва Діана т ... Читати далі »
Просмотров: 487 | Добавил: nosenkohistory | Дата: 01.10.2018 | Комментарии (0)

Просмотров: 412 | Добавил: Ludmila | Дата: 28.09.2018

Європейський день боротьби з торгівлею людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища. Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.

Україна була серед перших країн у Європі, яка у 1998 році встановила кримінальну відповідальність за торгівлю людьми.  Читати далі..

 

Просмотров: 352 | Добавил: Ludmila | Дата: 28.09.2018

Всі ми з нетерпінням чекаємо прихід величавої і чарівної красуні-осені, яка дивує нас своїми барвами. А вже через місяць її господарювання ми збираємо її дарунки і проводимо свято квітів.

З 24 по 26 вересня в початковій школі нашої гімназії відбулася традиційна виставка квітів та декоративних композицій з природнього матеріалу. У виставці взяли участь учні 1-4 класів. Тут були представлені композиції, виготовлені не лише з квітів, а й з овочів та фруктів.

Цьогорічні композиції підкорили всіх своєю винахідливістю, оригінальністю.

Усі роботи разом створили неймовірну квіткову красу, якою милувалися учні, батьки й учителі гімназії. Усі з цікавістю роздивлялися, коментували композиції, а потім фотографувалися на згадку.

... Читати далі »
Просмотров: 368 | Добавил: nosenkohistory | Дата: 26.09.2018 | Комментарии (0)